Zafu

35,00 55,00 

Tradicionalna japonska blazina za meditacijo

Zafu je tradicionalna japonska blazina za meditacijo, ki omogoča vzravnano in stabilno sedenje. Uporablja se lahko tudi kot običajna sedežna blazina na tleh, ob enem pa je izolator hladnih tal, kar zagotavlja optimalne pogoje za sedenje. Prilagodi se obliki telesa, s čimer preprečuje nastanek bolečin, povezanih s sedenjem.

Za nakupom meditacijskih pripomočkov prispevate v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Počisti
Šifra: Z Kategorija: Oznaka:

Opis

Zafu – tradicionalna japonska blazina za meditacijo

Zafu meditacijska blazina omogoča vzravnano in stabilno sedenje s prekrižanimi nogami, saj blazina dvigne zadnjico, kar zagotavlja vzravnano in stabilno hrbtenico, ki se ne sesede v predelu križa. Uporablja se lahko tudi kot običajna sedežna blazina na tleh, ob enem pa je izolator hladnih tal, kar zagotavlja optimalne pogoje za sedenje. Prilagodi se obliki telesa, s čimer preprečuje nastanek bolečin, povezanih s sedenjem.

Z nakupom meditacijskih pripomočkov prispevate v Dobrodelni sklad za psihosocialno podporo.

Glavne prednosti sedežne blazine polnjene z luščinami ajde:

  • uravnavanje toplote
  • prevodnost vlage
  • izolacija hladnih tal
  • prožnost in zračnost
  • anatomsko prilagajanje
  • všita zadrga omogoča nastavitev po individualnih potrebah

VZDRŽEVANJE IN NEGOVANJE: Blazina zafu ima všito zadrgo, ki omogoča odstranjevanje polnila in pranje prevleke na 40°. Praktična zadrga prav tako omogoča dodajanje, odvzemanje ali menjavo polnila. Blazino skupaj s polnilom večkrat (vsaj 2- do 3-krat letno) prezračite tako, da ga obesite na sušilno stojalo ali prezračite na soncu.

PREVLEKA: debelejši, trpežen 100% bombaž z Nizozemske (podjetje Rijs Textiles). Prevleke so ročno izdelane s strani šivilj zavoda Korak naprej, ki ga vodijo bivše šivilje tovarne Mura.

POLNILO: 100% naravno polnilo iz termično (toplotno) obdelanih, sortiranih in ročno prečiščenih ajdovih luščine iz ekološke pridelave.

BARVA: črna