Refleksije: Demian, to je zate

Demian, to je zate

Demian, to je zate

Pred leti sem na Walk of Fame v Hollywoodu srečala Demiana, medtem ko sem iskala najbližji coffee shop, da se “priklopim” in povem doma, da sem še med živimi. Dobrosrčen fant, ampak v njegovih po sili nasmejanih očeh občutek nezadovoljstva, mogoče žalosti (?). In potem, sej veste, ko se (navidezno) random zapričaš. “Si kdaj pomisla na samo eno STVAR, ki bi jo počela, če bi teden premogel še en dodaten dan?” me je vprašal. Am. Ne? Eno stvar? Niti ne? Ne sanja se mi. Kaj naj mu že odgovorim na to?

Me je pa, po pravici, dolgo “preganjalo” to takrat malo čudno vprašanje. No, vsaj nekje zadaj v glavi, ali kako se že reče. Včasih, ko sem gledala slike, sem se spomnila nanj, kar me je navdalo z nekim občutkom nelagodja. Zakaj?! Ker je vprašanju (ne)vede nabil strašansko velik pomen. Kot da je točno vedel, zakaj me to sprašuje. In s takim tonom, kot da bi si to vprašanje moral zastaviti vsak in znal nanj tudi odgovoriti. In to pravilno! Kaj bi mogla zdej zbrat? Med katerimi stvarmi zbiram? Na kak način že? Kr mal pressure v danem momentu. A veš. Fak?!?

Čeprav mi Demian tega nikoli ni povedal, vem, da je iskal odgovore pri ljudeh, ki so (na videz) srečnejši od njega. Čisto tako, da preveri, če so tudi drugi ljudje NE OK, predvidevam (?). Takrat, po tem, sva se kar malo kislo poslovila, se spomnim. Tik preden se je obrnil in se zgubil v množici, mi je postregel še z enim čudnim (iskrenim?) stavkom: “To je moj beden lajf”.

Skoraj 6 let po tem stojim na robu ceste in gledam smreko na drugi strani doline, ki se je verjetno ne bom nikoli dotaknila. Z neverjetnim občutkom vznemirjenja. Ok, zakaj me že smreka vznemirja? 😀 Totalno weird! Sam js se mam fajn. Res. Fajn. 🙂

In zdaj se spominjam nate, Demian, in spominjam se tega tvojega vprašanja, ki ga takrat nisem najbolj razumela, in na odgovor, ki sva ga (oba) tako zmedeno iskala. Čeprav ne vem, kdo si in kje si danes, Demian, je tole zate:) Ne STVAR, Demian, si kdaj pomislil na samo en OBČUTEK, ki bi si ga privoščil, če bi teden premogel dodaten dan? Ta občutek preslikaj na vsako stvar, ki jo počneš v svojem bednem lajfu in DODATEN dan preslikaj v VSAKEGA. In upam da si fajn. Res. Fajn. 🙂 

Objavi komentar

Print your prijavnica